Rychlovka k letnímu obědu/večeři

4. srpna 2016 v 20:45 | Veronika B. |  Recepty
Dneska po dlouhé době zase tropy, v Praze teda okolo poledne jako na Sahaře...

K dnešnímu obědu jsem udělala Pražmu královskou, objednanou ze Světa bedýnek - a spokojenost! Manžel si s námi dnes udělal den volna, takže jsme rybku hodili na gril... k tomu jsem připravila na alobal brambory nakrájené na tenké kousky, zakápla olivovým olejem a posypala kořením z Korfu, nějaké přímo dělané na americké brambory, je z něho cítit hodně rozmarýn a je to výborné. Nakrájet na kostičky okurku a rajče... a rychlý letní oběd hotov....


K večeři manžel ugriloval steak z býka... za mě lepší ta ryba.. nejsem moc "masový typ", ale po celodenním pocení se, kdy jsem měla pocit, jako bych měla na kůži herkules.. jsem potřebovala nějaké osvěžení. Voda nepomáhala...pivo nemůžu, pořád kojím... a tak jsem si vzpomněla na zlatou klasiku vitamínu od babičky...

Takže:

  • 2 jablíčka
  • 4 mrkve
  • kešu oříšky
  • rozinky, brusinky... sušené borůvky...
  • olivový olej
omýt, oškrábat jak jablíčka, tak mrkvičky, nastrouhat na hrubo... smíchat... nasekat kešu oříšky, nasypat pár sušených rozinek, brusinek... borůvek.. já mám přímo takovou směs z Německa a zakápnout olivovým olejem...

Zlatá, rychlá, dobrá, nestárnoucí klasika, která byla zapomenutá v mé kuchyni... třeba i ve vaší a tak jsem Vám jí připomenula... takže rozhodně doporučuju udělat, krásně osvěží!


 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama