Vím, co jím...

18. března 2016 v 17:33 | Veronika B. |  Tipy
Od dob těhotenství si nějak víc hlídám jídlo... respektive kvalitu potravin. Dříve, v dávných dobách "mládí", odloučení od rodičů, šetření každé koruny jsem samozřejmě kupovala ty nejlevnější potraviny... po čase jsem zjistila, že je mi těžko, nemám takovou energii a celkově se necítím dobře...

Začala jsem pak řešit cenu, kupovala jsem vždy to dražší, protože to dražší, je přece lepší - NENÍ TO TAK, ale to už všichni víme...

Poslední rok a půl se snažím kupovat kvalitní potraviny, ne všechno s nápisem BIO je nejlepší... naučila jsem se číst etikety, vyhledávat si kvalitu potravin na internetu a trošku si pročítám škodlivost takzvaných "éček".

Doporučuji server:

Nicméně, snažím se teď vyhýbat i bílému cukru... zjistila jsem, že je mi lépe a nahradila jsem ho "agávovým sirupem". Tudíž kupuji třeba bílé jogurty, namísto sladkých a do něj si přidám pár kapek tohoto sladidla. Krupicová kaše a sladké knedlíky výborně chutnají namísto kakaa s cukrem s datlovým sirupem. Do pečení se snažím dávat minimum bílého cukru a nebo se mu vyhnout úplně, pokud to jde a dochutit ovocem, sirupy...

Mouky se snažím teď také omezit a používám třeba špaldové či žitné. Bábovka ze špaldové mouky chutná naprosto výborně! - Recept? Pokud budete mít zájem, dodám.

Je pravda, že pokud dostanu chuť na sladké, vyhnu se čokoládě, bonbonum.. (a to jsem sladké naprosto milovala.. a byla schopná sníst celou tabulku či sníst celý pytlík bonbonů..), dám si např. hrst směsi oříšků s rozinkami či brusinkami a tím krásně zahladím chuť na sladké. Doporučuji také sušený banán - výborná věc.

Pečivo jsem v době kojení teď omezila na naprosté minimum. Jelikož vždy, když jsem snědla chleba, housku... i den staré... malá měla trávicí problémy... probrečené noci .. za to nestojí. NAučila jsem tedy jíst žitný chléb - po něm bez problémů.. a obvykle mám tak krajíček denně, víc není třeba. Tmavé pečivo je vždy hutnější.

noo.... o dalších mých vychytávkách zase příště... :-)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Komentáře

1 Mish Mish | Web | 24. března 2016 v 21:12 | Reagovat

To s tím cukrem se mi hodně líbí. Asi se budu inspirovat. :)

2 Veronika B. Veronika B. | 26. března 2016 v 11:18 | Reagovat

to  jsem moc ráda :-)

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama