Špaldová bábovka

25. března 2016 v 20:58 | Veronika B. |  Recepty
Podělím se s Vámi o receptík na špaldovou bábovku, o kterou se u nás vždy doma popereme - mizí velice rychle...

  • 2 hrnky špaldové mouky (celozrnné - můžete dát i hrnek třeba hladké špaldové a hrnek celozrnné...)
  • 1 hrnek cukru (jak jsem psala o článek níže - nepoužívám už moc bílý cukr, lze nahradit třtinovým cukrem, samozřejmě víme, že je třtinový cukr dražší, eventuálně bych dala jen půl hrnku bílého cukru, pokud nechcete péct ze třtinového, či používat místo cukru pouze agávový sirup, či jné zdravější sladidlo)
  • 1/2 hrnku oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 3 vejce
  • 1 prášek do pečiva (používám bez fosfátu)
Všechno smícháte do jedné mísy a vyšleháte mixérem...Můžete půl těsta vylít do formy a půl těsta nechat v míse a dát do něho cca dvě lžíce kakaa - na pečení, poté vylijete do formy na bábovku. Já používám silikonovou, kterou ničím nevymazávám. Jinak bych vymazala kapkou oleje a zasypala formu kokosem. Peču zhruba 30-45 minut na 180°C, ale samozřejmě hlídám špejlí, záleží na troubě :-)

Odkaz na kypřící prášek, který používám:
  • https://www.biokvalita.cz/A-Z-bio-potraviny-VSE/M-o-u-k-a-K-r-u-p-i-c-e/Kyprici-prasky-do-peciva/Bio-KYPRICI-PRASEK-do-peciva-12g-Cesky-vyrobek
  • https://www.biokvalita.cz/A-Z-bio-potraviny-VSE/M-o-u-k-a-K-r-u-p-i-c-e/Kyprici-prasky-do-peciva/KYPRICI-PRASEK-bez-fosfatu-150g
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama